Winter 2030

Hevige sneeuwstormen en koude hebben heel Nederland in hun greep…
Zonnepanelen zijn verstopt onder een dik pak sneeuw, windmolens zijn uitgeschakeld. 

Kolencentrales zijn er niet meer en de gasproductie stagneert. Verbrandingsmotoren, oliegestookte verwarming, houtkachels, kettingzagen en BBQ’s zijn verboden.

Op de snelwegen staan kilometers-lange files van elektrische auto’s, waarvan de accu’s gedurende de nacht zijn leeg verbruikt. De eveneens elektrische Hulpdiensten, zijn daar ook slachtoffer van.
Zelfs bij een minimale weersverbetering kan het vrachtverkeer niet op eigen kracht verder en moeten één voor één afgesleept worden waarbij helaas de ingezette defensie voertuigen wegens een tekort hieraan, niets kan uitrichten.

Elektrische bagger en watermolens zijn wegens gebrek aan energie slechts minimaal inzetbaar. Wegens de enorm toegenomen vraag produceren raffinaderijen noch benzine en diesel, die het slechts in geringe hoeveelheden in noodopslag geeft.

De Nederlandse regering confisqueert alle nog inzetbare Oldtimers met verbrandingsmotor. Deze verouderde, maar betrouwbare techniek is helaas mondjesmaat beschikbaar. Deze techniek is alleen nog leverbaar door een aantal Oostblok landen en Iran. Echter zijn deze door het winterweer en de stroomstoring uitgevallen spoortraject en de inspraak van de Verenigde Staten van Amerika onmogelijk te leveren.

Gezondheidszorg, scholen, de levensmiddelenbranche alsmede de overige industrie functioneren niet meer.
In de schoonste lucht vieren bijna doodgevroren en verhongerende Midden-Europeanen de succesvolle Energie transitie, natuurlijk zonder vuurwerk, alcohol of zelfs een gegrilde braadworst, hetzij deze is vegetarisch…

Tot zover dit vooruitzicht in de toekomst van ons geweldige Nederland! Raar gevoel erbij, of niet?
Vreemder is dat het niet eens zo onvoorstelbaar is….

Credits: Marcin Sachs

Related posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *