Zeeuws spek

Een lekker stukje zeeuws spek bij de borrel of een plakje op een bolletje, dat was en is aan ons wel besteed. We kochten dit gewoon bij de supermarkt.

Tot we ontdekten dat we het heel makkelijk zelf konden maken op onze Oskar. Veeeeeeeeeeel lekkerder!


Recept Afdrukken
Zeeuws spek
Maaltijd Oskar
Keuken Dutch
Prep Tijd 2 dagen
Kook Tijd 2-3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Oskar
Keuken Dutch
Prep Tijd 2 dagen
Kook Tijd 2-3 uur
Porties
personen
Ingrediënten

Schil de ui en pel de knoflook.
Doe alle ingrediënten behalve het buikspek in de keukenmachine en maal dit tot een egale massa.
Doe het buikspek in een ziplock zak en de doe de marinade erbij.
Leg de zak met het buikspek en de marinade 2 dagen in de koelkast. Zo nu en dan even masseren en omdraaien.
Dat vindt het buikspek lekker.

Maak de barbecue aan met een directe en een indirecte zone, van ongeveer 120°.
Voeg rookhout toe, ik gebruik mesquite rookhout blokjes.
Leg de Zeeuws spek to be in de indirecte zone en steek er een kerntemperatuurmeter in.

Op de bbq indirect garen bij een temp van 120 graden tot de kern 72 graden heeft bereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *