Ballen van de Maharadja

Op een feest kregen we als borrelhapje heerlijke gehaktballetjes in een saus. De gastvrouw vertelde mij dat het de ballen van de maharadja waren en ik mocht het recept van haar.
Thuis hebben we de ballen ook gemaakt en ik wil dit heerlijke recept graag delen.

Ballen van de Maharadja

Ballen van de Maharadja

Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingredients

  • 1 kilo rundergehakt

  • 2 pakjes uiensoep

  • 2 eieren

  • paneermeel

  • 2 uien

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 4 dl. ketchup

  • 1 dl. azijn

  • 1 theel. sambal

Directions

  • Doe het gehakt met de 2 eieren en de zakjes uiensoep in een kom en kneed goed doorelkaar. Doe er paneermeel bij als het te nat is.  Maak er balletjes van iets kleiner dan een golfballetje.
    Braad de balletjes aan en haal ze uit de pan. Bak in de boter de gesnipperde uien glazig. Voeg de ketchup, de azijn, de sambal en de basterdsuiker toe en roer goed door. Voeg de balletjes weer toe en laat ongeveer 15 min pruttelen. Zo nu en dan doorroeren. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk om te lezen