----- Quiche met shoarma – spoord

Quiche met shoarma

Posted on mei 3, 2019 by spoord

Shoarma is iets wat ze bij ons allemaal erg lekker vinden. We hebben het al op verschillende manieren geprobeerd. Klassiek in een pitabroodje, shoarma in een turks brood, shoarma in een wrap en zelfs shoarmapizza. Omdat ik gek ben op hartige taarten wou ik dit ook eens met shoarma proberen. Hier en daar op internet gezocht en daar mijn eigen versie van gemaakt.

Details

Servings

8 punten

Prep time

20 minuten

Cooking time

30 minuten

Ingredienten

  • 750 gram shoarmavlees
  • 6 plakjes bladderdeeg
  • 4 eieren
  • 2 stengels prei
  • 1 zakje oude kaas (geraspt)
  • 1 beker creme fraiche
  • 20 gram boter

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in een pan en voeg de shoarma toe. Doe na 5 minuten de in ringen gesneden prei erbij en bak dit tot de ringen een beetje zacht zijn. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren en creme fraiche los. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in. Bekleed deze met bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig. Verdeel dan de geraspte kaas over het mengsel. Giet daarna het eiermensgel erover en en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar.

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X