----- Floating frames – spoord

Floating frames

Posted on november 19, 2022 by spoord

Ik ben gek op foto’s en leuke teksten in huis en dus ook op (foto) lijstjes. Laatst kwam ik hele leuke lijstjes tegen bij de Action en nam een paar mee. Ik wist nog niet waarvoor ik ze wilde gebruiken, maar dat komt wel een keertje.

Een paar dagen later haalde ik het plastic van een van de lijstjes en kwam erachter dat ze echt heel leuk waren maar dat er dubbel glas inzat! Heel naïef dacht ik “waar zou dat nou goed voor zijn”, maar na wat speurwerk op pinterest kwam ik er al snel achter dat het floating frames zijn en dat je er hele leuke dingen mee kunt doen. Het is een lijstje met zwartmetalen omlijsting en 2 glaasjes die je er eenvoudig aan de bovenzijde in en uit schuift. Natuurlijk voor je foto’s, kaarten en tekeningen, maar ook prachtig met droog bloemen, veertjes, je mooiste postzegels of een lief briefje van je vriend en ander moois.

Ik wou simpel beginnen en zocht een tekst over de herfst. Eerst moest ik echter krijtstiften hebben om op het glas te kunnen schrijven. Helaas had de plaatselijke boekhandel ze niet in het zwart dus ik moest ze bestellen. Dat duurde nog 2 dagen!

Ik kon dus beginnen. De tekst uitgeprint en deze plak je een beetje vast aan het glas zodat hij niet verschuift wanneer je de tekst overneemt met een krijtstift. Ik had inmiddels al een paar mooie herfstbladeren gescoord en toen de tekst droog was eronder gelegd op het glas. Dan de 2e glasplaat hierop en allebei in het lijstje duwen. Ten slotte een leuk plaatsje zoeken om het neer te zetten.

Als het straks winter of kerst wordt kun je de tekst er met een nat doekje zo afhalen om er een leuke kerst tekst in te zetten!

Je hoeft er natuurlijk niet altijd een tekst bij te zetten. Op pinterest staan nog heel veel leuke ideeën voor een floating frame.

Met de krijtstiften van eddding kun je ook nog allemaal andere leuke dingen doen. Deze ideeën vond ik op pinterest.

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen
In woonwinkels en op internet zie ik ze regelmatig voorbijkomen. Ik vind ze veel te duur en dacht…
X