----- Portugal – spoord

Portugal

Posted on augustus 19, 2023 by spoord

Eindelijk eens wat tijd om een aantal foto’s van onze geweldige vakantie naar Portugal te plaatsen. Onze vriend van de ballonnen heeft een huis in Portugal en hij had al een paar keer gevraagd of we een keer kwamen. Toen mr. J vorig jaar zo ziek is geweest besloot hij dat het er nu maar van moest komen.

In een opwelling vroegen we mr. J zijn broer en vrouw of zij zin hadden om mee te gaan. Dit vonden zij geweldig en onze relatie is uitstekend, dus het leek ons ook fantastisch.

We besloten om dan begin mei te gaan want dan lagen de temperaturen in het gebied waar we jaar toe gingen rond de 25 graden en dat voelde voor ons alle 4 goed.

Al snel kwamen we erachter dat de vliegtickets wel erg duur waren en daarnaast moesten we ter plaatse nog een auto huren, dat ging al in de papieren lopen. Dus werd het met de auto! Wij hebben best wel een ruime auto die op diesel loopt dat moest kunnen. Het is wel 2.250 km rijden en dat moet een beetje comfortabel zijn. De beide broers gingen om de beurt rijden. De enige voorwaarde van mr. J was dat er alleen bagage in de kofferbak mocht. Dat is met passen en meten gelukt, alleen de koelbox stond achter tussen de dames in maar dat was geen probleem.

Op 29 mei om half 5 s’ochtend vertrokken we en al snel waren we voor de 1e stop vlakbij antwerpen.

Na een lekker bakje koffie weer door! Dwars door Parijs richting Bordeaux waar we een overnachting deden.

De volgende dag deden we de laatste 950 km dwars door de Pyreneeën, Spanje en Portugal.

De eerste dag in Figueira e Barros hadden we een rustdag! Lekker bij het zwembad luieren. We gingen begin mei voor de lekkere temperatuur van 25 graden, maar op dag 3 was het 31 graden en het bleef ook tot soms ver in de 30 graden. We hebben een dag gehad dat het 38 graden was. Dat is hele andere warmte dan in Nederland, de luchtvochtigheid is veel lager dus we klaagden niet. We hadden vakantie dus alles mocht maar niks hoefde.

De volgende dag gingen we naar Marvao een heel oud kasteel vlakbij de Spaanse grens.

In Portalegre gingen we daarna lunchen bij de chinees met Herman en Catrien.

Het hoogtepunt van onze vakantie was toch wel Lissabon! Wat een prachtige stad.

Er stond ook een bezoekje aan Évora op het programma. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Évora bevindt zich in de São Franciscokerk. De vijftiende eeuwse kerk zelf is niet het belangrijkste, het gaat om een specifieke kapel. De ‘capela dos ossos’, oftewel de bottenkapel, werd in de zestiende eeuw door monniken gebouwd. Zij versierden de kapel met meer dan 5000 menselijke schedels en beenderen. Zowel de wanden als de pilaren in de kapel zijn er volledig mee bedekt. Hiermee wilden de monniken de bezoekers van de kerk eraan herinneren dat het leven maar kort is. De vraag is alleen of je nog naar binnen durft als je het welkomstbericht boven de ingang hebt gelezen: “Wij, de botten die hier al zijn, wachten op die van jou” (“Nos ossos que aqui estamos pelos vosso esperamos”).

Dit zijn de hoogtepunten van onze reis naar Portugal. Wat een avontuur, een vakantie om nooit te vergeten.

Zoals alles eindigt brak ook de dag aan voor de terugreis. De avond van tevoren gingen we nog een keer uit eten met Herman & Catrien.

Omdat de terug reis zo voorspoedig ging, besloten we om als afsluiter de stad Brugge nog te bezoeken en een hapje te eten.

fazendo memórias

Meer verhalen
Midden in de nacht ging mijn telefoon en instinctief neem ik op. Eerst hoorde ik niks, toen een…
X