----- Reisje naar Hamburg – spoord

Reisje naar Hamburg

Posted on september 11, 2022 by spoord

Komende week gaat onze oudste zoon Yorick aanmonsteren op Zeesleper Elbe, de laatste nog varende zeesleper van Smit. Na vele jaren van omzwervingen over de hele wereld keert het schip in 2002 weer terug onder de naam Elbe. De restauratie kon beginnen. Nu vaart de Elbe als uniek varend monument naar evenementen in binnen- en buitenland. Voor de hele geschiedenis van de Elbe kun je hier kijken.

bron

Een aantal weken geleden kwamen onze vrienden Koos en Magda bij ons op visite. Zij hebben jaren in Maassluis gewoond. Koos is voorzitter van de Stichting Maritieme Collectie Rijnmond  en vaart regelmatig mee met de Elbe. Omdat mr. J ook een fan is van sleepboten is kwam het gesprek al snel op de Elbe. Koos vertelde dat ze binnenkort een reisje naar Hamburg op het programma hebben staan, maar dat ze een stuurman tekort hebben en dat het dan niet door kan gaan. Hier gelden dezelfde regels als in de beroepsvaart en moet de bemanning – die trouwens vrijwillig is – compleet zijn, een monsterboekje hebben en dus kennis van zaken.

De link naar onze zoon Yorick was toen snel gelegd natuurlijk. Hij is 1e stuurman alle schepen, heeft uiteraard een monsterboekje en momenteel verlof. Yorick was op dat moment een paar dagen van huis, dus mr. J gaf Koos het mobiele nummer van Yorick.

Bron

Je begrijpt het al, Yorick wou wel graag mee op deze unieke ervaring. Ze vertrekken dinsdag om 9.00 uur waarna de reis eerst naar Helgoland gaat om daar een aantal rondleidingen te geven. Daarna gaat de reis richting Hamburg om mee te doen aan werelds grootste havendagen wat ze daar hafengeburstdag noemen. Onderstaande foto is er een van 2019 toen de havendagen vanwege covid voor het laatst waren. Deze post krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Bron

Lees ook de post: bezoekje aan zeesleper Elbe >>>>

Meer verhalen
Omdat Yorick een week mee gaat als stuurman op zeesleper Elbe, besloten mr. J en ik om hem…
X