----- Bezoekje aan zeesleper Elbe – spoord

Bezoekje aan zeesleper Elbe

Posted on september 12, 2022 by spoord

Omdat Yorick een week mee gaat als stuurman op zeesleper Elbe, besloten mr. J en ik om hem naar Maassluis te brengen, de thuishaven van de Elbe. Het is een ritje van 200 km maar mr. J was erg nieuwsgierig naar dit varende monument, dat hij dit er graag voor over had.

Rond kwart voor drie vertrokken we vanuit Joure en om half 6 waren we ter plaatse.

We werden hartelijk ontvangen door de bemanning die al aanwezig was. Yorick kreeg een kamer toegewezen en toen gingen we de kapitein zoeken om aan te monsteren. De kapitein stelde voor om in de messroom iets te gaan drinken. Na een drankje en een leuk gesprek over de historie van het schip gaf de kapitein ons een rondleiding. De stuurhut, die niet te vergelijken is met de stuurhut van de Doggersbank waar Yorick normaal op vaart, de radiokamer, de verblijven en natuurlijk de machinekamer. Alles hersteld en gerestaureerd in originele staat.

voordek
voordek
achterdek
achterdek
sleepbolder
sleepbolder
stuurhut
stuurhut
radiohut
radiohut
Slaaphut
Slaaphut
machinekamer
machinekamer
machinekamer1
machinekamer1

Na de rondleiding en het drankje brachten we Yorick met z’n spullen naar zijn hut die ook nogal wat kleiner is dan hij gewend is. Toen was het voor ons wel tijd om terug naar Friesland te gaan. Yorick beloofde veel foto’s te maken van de reis dus dat wordt vast een nieuwe post. We wensten iedereen een goede reis en een behouden vaart!

Lees ook de post: reisje naar Hamburg >>>


Meer verhalen
Ik maak al jaren nasi en daar was niks mis mee. Nou ja ..................... ik gebruikte pakjes en…
X