----- Dagje Rotterdam – spoord

Dagje Rotterdam

Posted on augustus 17, 2019 by spoord

Gisteren hebben we een dagje Rotterdam gedaan. Mister J, oudste zoon en ik. Oudste moest zijn diploma ophalen.  Hij is maritiem officier alle schepen. Hij gaat rond 21 oktober als 1e stuurman aan boord van mv Doggersbank.  Hij vaart al een aantal jaren maar mag zich nu officieel 1e stuurman  alle schepen noemen. Omdat de leerlingen ivm met stage lopen nooit tegelijk klaar zijn met de opleiding is er geen diploma uitreiking. Mister J had dus een snipperdag genomen en dus met z’n 3 en naar Rotterdam.

De uitreiking was snel klaar. Een leuk gesprek gehad met zijn mentor, alle papieren tekenen, de geweldige cijferlijst bekeken en dat was het. Toen we buiten stonden kwam er nog een leraar naar buiten die ons feliciteerde met de prestatie van oudste.  De leraar vond dat hij het geweldig gedaan had en we erg trots op hem moeten zijn. Dat zijn we uiteraard ook! Onze oudste zoon moest van ver komen maar hij heeft het toch maar gedaan!!

Op naar het centrum en een parkeerplaats zoeken. Ik wilde graag een rondvaart door de Rotterdamse haven maken dus gingen we bij de Erasmusbrug op zoek naar kaartjes voor de rondvaart. Het duurde nog even voor we mee konden en het was inmiddels ook wel lunchtijd dus eerst even lekker lunchen bij restaurant Prachtig aan de Maas.

Na de heerlijke lunch aan boord van de Abel Tasman voor onze rondvaart door de havens van Rotterdam.

Dit tochtje was heel bijzonder. Apart om het eens van de andere kant te zien. Wat een havens en boten liggen daar. Het tochtje duurde 75 minuten en was zeker de moeite waard.

Hierna wilde ik graag naar de markthallen. Oudste zoon was er wel eens geweest tijdens zijn laatste studie toen hij in Schiedam woonde en vertelde mij dat het me ging tegenvallen. Dat was inderdaad het geval. Ik vond het gebouw prachtig maar ik had binnenin wat anders verwacht. Maar goed dit kan in ieder geval van de bucketlist gestreept worden.

Nog even lekker een terrasje gepakt in een leuke winkelstraat en toen terug naar huis. Letterlijk een “geslaagde” dag!

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen
Op facebook zijn we lid van een club met liefhebbers en fokkers van bullmastiff honden. Er staan elke…
X