----- Nasi Goreng – spoord

Nasi Goreng

Posted on november 16, 2022 by spoord

Ik maak al jaren nasi en daar was niks mis mee. Nou ja ………………… ik gebruikte pakjes en zakjes om de smaak eraan te brengen. Dat kon anders! Met de hulp van mr. J en Google maak ik het nu puur.

Zelf nasi maken is helemaal niet zo moeilijk en je hebt er ook zeker geen pakjes of zakjes voor nodig. Wel veel ingrediënten maar dan heb je ook wat. Wij vinden het veel lekkerder!

Nasi Goreng

Recipe by spoordCourse: HoofdgerechtDifficulty: Easy
Servings

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

20

minutes

Tip: gebruik een goede wok. Het is slim om alles afgemeten en gesneden klaar te zetten want als je begint te wokken is het zo klaar.

Ingredients

  • 500 gram rijst

  • 300 gram gerookte spekreepjes

  • 250 hamblokjes

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 wortel

  • 2 prei

  • 1 cm verse gember (djahé)

  • 2 theelepels trassi (garnalenpasta)

  • 1 rode peper

  • 2 theelepel sambal (als je van pittig houdt)

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 3 eetlepels ketjap

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 1.5 theelepel komijn

  • 1.5 theelepel kurkuma

  • 1.5 theelepel ketoembar (koriander)

  • 1 theelepel laos

  • 1 bouillonblokje

  • wokolie

Directions

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in een pan met water met het bouillonblokje. Doe dit ruim van tevoren, zodat de rijst goed kan drogen.
  • Schil en snipper de ui. Snij de prei in fijne ringen en was deze even in een vergiet. Schrap de wortel en snij hier fijne reepjes van. Snij de rode peper fijn.
    Maak de knoflook schoon en schil de gember.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember hierbij uit. Voeg de gerookte spekjes toe, Bak tot de ui glazig ziet en voeg dan de wortel en prei toe. Bak ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de hambokjes, de trassi, sambal, komijn, kurkuma, laos en ketoembar toe. Schep alle smaken goed door elkaar.
  • Doe de rijst voor de nasi goreng in de pan met groenten, schep goed door en zet het vuur hoog. Voeg de sojasaus, ketjap en oestersaus toe. Bak de rijst zo’n 5 minuten mee tot deze goed warm is. 

Notes

  • Serveer met satésaus, kroeppoek, atjar of atjar ketimoen en natuurlijk een gebakken spiegeleitje.
  • Je kunt i.p.v rijst ook bami of eiermie gebruiken

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen
Ik ben gek op foto's en leuke teksten in huis en dus ook op (foto) lijstjes. Laatst kwam…
X