----- Vrijdag bakdag#05 – spoord

Vrijdag bakdag#05

Posted on augustus 26, 2022 by spoord

Appel roomcake

Het was alweer even geleden, maar hier is er weer 1. Jawel………met appel.

Vrijdag bakdag#05

Difficulty: Easy
Servings

12

servings
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

30

minutes
Total time

1

hour 

Ingredients
CakeBeslag

  • 3 eieren (m)

  • 150 gr. kristalsuiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • mespuntje zout

  • 170 ml. zonnebloemolie

  • 135 gr. yoghurt

  • 250 gr. bloem

  • 7 gr. bakpoeder

  • VOOR DE VULLING
  • 2 appels

  • 5 gr. kaneel

  • 40 gr. rozijnen

  • VOOR DE ROOM
  • 70 gr. mix voor banketbakkersroom

  • 200 ml. melk

  • VOOR DE GARNERING
  • geraspte kokos

  • poedersuiker

Directions

  • Schil de appels en snijd in partjes. Doe de appelpartjes in een diepe kom en voeg de kaneel toe. Meng goed.
  • Doe de droge banketbakkersroom in een kom en voeg koud water toe. Klop het voor 5 minuten. Dek de banketbakkersroom af en leg weg in de koelkast zodat het stevig wordt.
  • Breek de eieren boven een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix 2 minuten. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe, en mix tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Mix tot een gladde massa.
    Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel de gele room erop. Verdeel hierop de appelpartjes, rozijnen.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175℃ voor zo’n 45 – 50 minuten of tot wanneer je er met een satéstokje in prikt en er droog uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen.
  • Garneer de cake met geraspte kokos of poedersuiker
Meer verhalen
Gisteravond hadden we ineens visite. Erg spraakzaam was onze visite niet, hij kwam alleen om te eten en…
X