Appel roomcake
Het was alweer even geleden, maar hier is er weer 1. Jawel………met appel.
Vrijdag bakdag#05
Difficulty: Easy12
servings30
minutes30
minutes1
hourIngredients
CakeBeslag
3 eieren (m)
150 gr. kristalsuiker
8 gram vanillesuiker
mespuntje zout
170 ml. zonnebloemolie
135 gr. yoghurt
250 gr. bloem
7 gr. bakpoeder
- VOOR DE VULLING
2 appels
5 gr. kaneel
40 gr. rozijnen
- VOOR DE ROOM
70 gr. mix voor banketbakkersroom
200 ml. melk
- VOOR DE GARNERING
geraspte kokos
poedersuiker
Directions
- Schil de appels en snijd in partjes. Doe de appelpartjes in een diepe kom en voeg de kaneel toe. Meng goed.
- Doe de droge banketbakkersroom in een kom en voeg koud water toe. Klop het voor 5 minuten. Dek de banketbakkersroom af en leg weg in de koelkast zodat het stevig wordt.
- Breek de eieren boven een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix 2 minuten. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe, en mix tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Mix tot een gladde massa.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel de gele room erop. Verdeel hierop de appelpartjes, rozijnen. - Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175℃ voor zo’n 45 – 50 minuten of tot wanneer je er met een satéstokje in prikt en er droog uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen.
- Garneer de cake met geraspte kokos of poedersuiker
Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.