Op een feestje van vrienden kregen we een lekker balletje in een heerlijk zoetzuur sausje. Ik was erg nieuwsgierig en vroeg wat het was.
Het waren de ballen van de maharadja en ze wou me het recept wel geven. We hebben ze al meerdere keren thuis gemaakt en iedereen vindt ze heerlijk!
Ballen van de maharadja
Difficulty: Easy4
servings30
minutes40
minutesIngredients
1 kilo rundergehakt (ongekruid)
2 zakjes uiensoep (honig)
2 eieren
paneermeel (indien nodig)
2 uien gesnipperd
4 dl. ketchup
1 dl azijn
200 gram bruine basterdsuiker
klontje boter
Directions
- Doe het gehakt met de 2 eieren en de zakjes uiensoep in een kom en kneed goed doorelkaar. Doe er paneermeel bij als het te nat is. Maak er balletjes van iets kleiner dan een golfballetje.
- Braad de balletjes aan en haal ze uit de pan.
- Bak in de boter de gesnipperde uien glazig. Voeg de ketchup, de azijn, de sambal en de basterdsuiker toe en roer goed door.
- Voeg de balletjes weer toe en laat ongeveer 15 min pruttelen. Zo nu en dan doorroeren.
Notes
- Lekker met een stukje stokbrood!

Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.
No Comments