----- Ballen van de maharadja – spoord

Ballen van de maharadja

Posted on juni 13, 2019 by spoord

Op een feestje van vrienden kregen we een lekker balletje in een heerlijk zoetzuur sausje. Ik was erg nieuwsgierig en vroeg wat het was.

Het waren de ballen van de maharadja en ze wou me het recept wel geven. We hebben ze al meerdere keren thuis gemaakt en iedereen vindt ze heerlijk!

Ballen van de maharadja

Difficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredients

  • 1 kilo rundergehakt (ongekruid)

  • 2 zakjes uiensoep (honig)

  • 2 eieren

  • paneermeel (indien nodig)

  • 2 uien gesnipperd

  • 4 dl. ketchup

  • 1 dl azijn

  • 200 gram bruine basterdsuiker

  • klontje boter

Directions

  • Doe het gehakt met de 2 eieren en de zakjes uiensoep in een kom en kneed goed doorelkaar. Doe er paneermeel bij als het te nat is.  Maak er balletjes van iets kleiner dan een golfballetje.
  • Braad de balletjes aan en haal ze uit de pan.
  • Bak in de boter de gesnipperde uien glazig. Voeg de ketchup, de azijn, de sambal en de basterdsuiker toe en roer goed door. 
  • Voeg de balletjes weer toe en laat ongeveer 15 min pruttelen. Zo nu en dan doorroeren.

Notes

  • Lekker met een stukje stokbrood!

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen
Mister J en ik zijn gek op honden maar die moeten dan wel groot zijn.  Een aantal jaren…
X