Mister J en ik zijn gek op honden maar die moeten dan wel groot zijn. Een aantal jaren geleden kwamen we een bullmastiff tegen. Wat een hond. Omdat we nog niet veel van het ras wisten hebben we eerst wat onderzoek gedaan en zo kwamen we terecht op een herplaatsingsite. Contact opgenomen en na een tijdje kregen we bericht dat er een bull was die eventueel bij ons zou passen. Kennisgemaakt met Nero – een bullmastiff reu met stamboom – en z’n baas die hem niet meer de tijd en aandacht kon geven die Nero nodig had. En zo kwam Nero bij ons wonen
Toen we Nero net hadden kregen we kittens. Hij vond het geweldig en ze waren ook niet bang van hem. Als je goed kijkt zie je op de onderste foto Nero met Brinta. Brinta hebben we nog steeds.
Toen we Nero een half jaar hadden werd hij ziek. Hij zat vol kanker en we hebben hem laten gaan. Zo jammer we denken nog heel vaak aan hem ondanks de korte tijd die we met hem hadden. Hij was een geweldige hond.
Solo
Het heeft een tijdje geduurd maar in 2016 begon het toch weer te kriebelen. Deze keer wilden we toch voor een bullmastiff pup gaan. Eerst weer wat dingen uitgezocht en tenslotte kwamen we terecht bij de Farkas-hoeve die een nestje hadden. Contact gehad en een afspraak gemaakt en Solo is het geworden.
Een geweldige hond – met een karakter – die we nu 2 jaar hebben. Hij kan heel zielig kijken, is altijd enthousiast ook al ben je maar 5 minuten weggeweest, kan tv kijken en als een mens op de bank zitten.
Elke zaterdagmorgen gaat hij met mister J een zoute haring halen en vreemd maar hij weet precies wanneer het zaterdag is.
Karakter van een bullmastiff
De Bullmastiff kan verschrikkelijk lief en zachtaardig zijn maar zich ook gedragen als een volslagen idioot, afhankelijk van de situatie. Soms zie je ze opgerold een dutje doen tussen kleine kindertjes of kijken ze samen televisie. Ook zie je ze vaak op de rug liggen met alle vier de poten in de lucht.
Elke Bullmastiff heeft een eigen persoonlijkheid. Wat hier echter geschreven staat gaat over de Bullmastiff met de juiste persoonlijkheid zoals vereist voor het ras.
De Bullmastiff kan heel goed getraind worden, speciaal op gehoorzaamheid en dat is ook heel noodzakelijk voor een zo grote hond in een doorsnee gezin. Een van de belangrijkste zaken voor zo’n training is de consequente aanpak. Vanaf het moment, dat zo’n klein schattig, aandoenlijk puppie in uw gezin wordt opgenomen is het van het grootse belang dat alle gezinsleden zich houden aan vaste richtlijnen betreffende wat wel en wat niet mag.
Puppies mogen vooral niet verwend worden, want dan zullen ze tot in het oneindige gaan doordrammen om hun zin te krijgen en dat resulteert dan in een onuitstaanbare volwassen hond. Als bepaalde gedragingen in huis niet mogen, dan moeten deze vanaf het begin verboden worden.
Om een klein voorbeeld te geven van de intelligentie van een Bullmastiff pup die zijn zin wil hebben, u maakt het volgende mee: eerst een gespeelde angst- of schrikreactie, dan ongeloof met een uitdrukking van “dat kun je toch niet serieus menen?”, dan uitermate gekwetst, minachtend, “ik heb je echt niet gehoord”, dan super aanhalig of nog wat andere intriges, het betreffende puppie eigen.
Als u probeert het gedrag van een Bullmastiff te corrigeren krijgt u vast te maken met een van bovenstaande antwoorden. Geef alstublieft niet toe, want dan duurt het tien keer langer om een bepaalde gedragslijn af te leren. Molossers zijn in het algemeen ‘s-werelds beste oplichters; dat is het gedrag van een intelligente hond
Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.
No Comments