Een lekker stukje zeeuws spek bij de borrel of een plakje op een bolletje, dat was en is aan ons wel besteed. We kochten dit gewoon bij de supermarkt.
Tot we ontdekten dat we het heel makkelijk zelf konden maken op onze Oskar. Veeeeeeeeeel lekkerder!
Zeeuws spek
3
hoursIngredients
2 kilo buikspek
12 eetl. ketjap manis
3 eetl. mosterd
3 tenen knoflook
1 rode ui
1 eetl. gerookte paprikapoeder
peper, zout
Directions
- Schil de ui en pel de knoflook.
Doe alle ingrediënten behalve het buikspek in de keukenmachine en maal dit tot een egale massa.
Doe het buikspek in een ziplock zak en de doe de marinade erbij.
Leg de zak met het buikspek en de marinade 2 dagen in de koelkast. Zo nu en dan even masseren en omdraaien.
Dat vindt het buikspek lekker.
Maak de barbecue aan met een directe en een indirecte zone, van ongeveer 120°.
Voeg rookhout toe, ik gebruik mesquite rookhout blokjes.
Leg de Zeeuws spek to be in de indirecte zone en steek er een kerntemperatuurmeter in.
Op de bbq indirect garen bij een temp van 120 graden tot de kern 72 graden heeft bereikt
Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.
No Comments