Een lekkere snack die ook nog eens heel snel klaar is.
Je kunt hem als lunch eten maar ook s’ avonds en dan bijvoorbeeld in stukjes snijden.
Hotdog in bladerdeeg
4
servings30
minutes20
minutesIngredients
roomboter bladerdeeg
4 frankfurters worsten
handvol geraspte kaas
1 ui in halve ringen
ketchup
mosterd
koffiemelk
Directions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Verdeel over elk plakje bladerdeeg wat geraspte kaas, een streep ketchup, mosterd, ui en leg de worst erbovenop.
Bestrijk de rand van het bladerdeeg met wat koffiemelk en rol de worst en vulling zo strak mogelijk op in het bladerdeeg. Druk de rand lichtjes aan.
Leg de hotdog broodjes met naadkant naar beneden op het bakblik. Kerf de bovenkant van het bladerdeeg met een mes diagonaal in.
Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk en bak de broodjes 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.
No Comments