Citroencake
Een stukje cake gaat er altijd wel in, maar dan niet zo gortdroog zoals bij de meeste cake het geval is.
Deze citroencake is een beetje smeuïg en afgeleid van de citroencake die je bij Starbucks kunt krijgen
Details
15 minuten
45 minuten
Wat heb je nodig

- 225 gram suiker
- 200 gram bloem
- 140 gram poedersuiker
- 40 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 10 gram bakpoeder
- 125 ml zonnebloemolie
- 75 ml citroensap
- 3 eieren (middel)
- 2 eetlepels melk
- ½ eetlepel citroenrasp
- 1 theelepel citroenextract (+ extra voor de glazuur)
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 180 graden. Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier. Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, bakpoeder, suiker, citroenrasp en een snuf zout. Meng dit door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, citroenextract, zonnebloemolie en citroensap. Mix het eiermengsel door de bloem en voeg hier tot slot nog de roomboter aan toe. Meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de citroencake ca. 45 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen. Zodra de cake volledig afgekoeld is ga je de glazuur maken. Meng hier voor de poedersuiker met de melk. Voeg de melk eetlepel voor eetlepel toe. Je wilt een dikkige, witte glazuur hebben en hiervoor heb je niet heel veel melk nodig. Voeg het rustig beetje voor beetje toe zodat je controle hierover hebt. Voeg tot slot nog een paar druppels citroenextract toe.
Zet de cake op een rooster of velletje bakpapier en giet de glazuur over de cake. Garneer eventueel met een beetje extra citroenrasp. Zet de cake in de koelkast tot de glazuur hard is geworden.


Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.