Shoarma is iets wat ze bij ons allemaal erg lekker vinden. We hebben het al op verschillende manieren geprobeerd. Klassiek in een pitabroodje, shoarma in een turks brood, shoarma in een wrap en zelfs shoarmapizza. Omdat ik gek ben op hartige taarten wou ik dit ook eens met shoarma proberen. Hier en daar op internet gezocht en daar mijn eigen versie van gemaakt.
Quiche met shoarma
4
servings30
minutes40
minutesIngredients
750 gram shoarmavlees
6 plakjes bladderdeeg
4 eieren
2 stengels prei
Directions
Ingredienten
- 750 gram shoarmavlees
- 6 plakjes bladderdeeg
- 4 eieren
- 2 stengels prei
- 1 zakje oude kaas (geraspt)
- 1 beker creme fraiche
- 20 gram boter
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in een pan en voeg de shoarma toe. Doe na 5 minuten de in ringen gesneden prei erbij en bak dit tot de ringen een beetje zacht zijn. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren en creme fraiche los. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in. Bekleed deze met bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig. Verdeel dan de geraspte kaas over het mengsel. Giet daarna het eiermensgel erover en en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar.
Doety is eigenaar van Spoord.nl, dapper achter haar laptop met koffie en een sigaret. Soms impulsief in het echte leven. Een creatieve georganiseerde chaoot met een man, 2 jongens – die altijd om haar moeten lachen – een bullmastiff, 3 katten en een e-bike.
Doety is CEO en allround manager bij de Spoor Company en werkt daarnaast als vrijwilliger.
No Comments